miercuri, 16 februarie 2011

60. Cercurile din lan, Vesica Piscis în construcţia unor cercuri în lan , alte elemente de geometrie sacră

Cercurile din lan, Vesica Piscis în construcţia unor cercuri , alte elemente de geometrie sacră




Sursa imaginii : http://merovingianindigo.wordpress.com/


Notă : Prezentul articol reprezintă o încercare de a descifra sensul unor astfel de acţiuni: nu putem nega faptul că asemenea imagini au o armonie dată de exactitatea elementelor geometrice, iar amplasarea lor în teren nu este întâmplătoare : desenul pare să aibă o poziţie căutată faţă de urmele făcute de utilajul folosit la lucrările agricole, acele dungi trec prin puncte importante atât pentru Celula de Apă , cât şi pentru Vesica Piscis, lunulele sunt trasate după regulile geometriei lui Euclid, iar mesajele coboară din puterea unor simboluri străvechi.

Autorul desenului ne atenţionează că stăpâneşte cunoştinţele de geometrie simplă, de geometrie sacră şi , deloc de neglijat , că are imaginaţie.

Relaţiile dintre elementele desenului sunt de tip geometric,frumuseţea (rece ) decurge din felul conceperii ansamblului .

Construcţie:

– cercul din exteriorul lunulei are lungimea razei ( segmentul O1A ) mai mică decât a celui din interior ( segmentul O2B) ; centrul cercului din exteriorul lunulei se află la intersecţia a două diagonale mici ale Celulei de Apă, iar centrul cercului mare al lunulei se află la intersecţia dreptei ce uneşte centrul Celulei de Apă cu centrul cercului mic şi cu cercul circumscris ( de centru O ).



– şi vârful A din convexitatea lunulei este determinat de intersecţia a două diagonale mici, iar raza cercului mic : AO1= radical din trei … supra …trei înmulţit cu lungimea laturii hexagonului. Rezultă că arcul de cerc LAN , în opoziţie cu arcul de cerc LO1N formează o Vesica Piscis.

– coarda LN ce subîntinde arcele lunulei este pentru Celula de Apă digonală mare ( diametru în cercul de centru O şi latură a pătratului înscris în cercul de centru O2; calculele necesare sunt elementare, dar pe cât de simple pe atât de ingenioasă construcţia cu implicaţii în atâtea domenii.


– evident că pot fi înscrise în Celula de Apă trei astfel de Vezica Piscis ( formate din lunule ) – după numărul diagonalelor mari.

– în interiorul astfel delimitat trebuie să observăm alte trei Vesica Piscis formate prin arce simple aflate într-o variantă de Nod al Trinităţii; posibilităţile de interpretare se înmulţesc: felul cum este plasată această triquetra faţă de cele trei Vesica cu lunule nu este întâmplător.

Ce putem afirma fără greş: creatorul schiţelor ştie ceva geometrie elementară şi foloseşte simbolurile sacre într-un mod care impune respect .

de Grigore Rotaru Delacamboru


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu